Friday, May 25, 2018

Η δύναμη της αγάπης

Οι γυναίκες έχουν την μοναδική ικανότητα να μας γαληνεύουν την ψυχή και να μας κάνουν να νοιώθουμε ολοκληρωμένοι και όχι μισοί άνθρωποι... κοντά τους. Είναι σαν το νερό που σβήνει την φωτιά της ψυχής, μιας ψυχής που δεν βρίσκει γαλήνη πουθενά παρά μόνο στην τρυφερή αγκαλιά μιας γυναίκας και εκεί ο άνδρας γίνεται πάλι παιδί και ξεχνάει τα βάσανά του, μέχρι την επόμενη αγκαλιά.

Ο άνδρας συμβολίζει την μαχητικότητα, την παρόρμηση, την ανάγκη για δύναμη και επιθετικότητα, ενώ η γυναίκα συμβολίζει την αμυντική στάση, την τρυφερότητα, την μητρότητα, την καλή επικοινωνία και την ανάγκη για περίθαλψη των πληγωμένων από τον πόλεμο και την σκληρή ζωή αρσενικών. Ο άνδρας είναι φτιαγμένος για να πολεμάει, η γυναίκα για να φροντίζει τα παιδιά τους και να τον μαλακώνει από την σκληρότητα του πολέμου και του καθημερινού αγώνα που ούτε η σκληρή αντρική ψυχή δεν αντέχει να ζει και που τον τραυματίζει ψυχικά. Τουλάχιστον έτσι λένε τα κλασικά πρότυπα άνδρα – γυναίκας.

Βέβαια στην σύγχρονη εποχή όλα αυτά έχουν αλλάξει πολύ και τώρα πια αγωνίζονται σαν σκυλιά και οι γυναίκες, όμως φαίνεται ότι παρά την μεγάλη ευαισθησία τους και την απαλότητα της ψυχής που τις διακρίνει αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι νομίζαμε εμείς οι άντρες και το ποιος είναι τελικά το ισχυρό φύλο τίθεται πλέον υπό μεγάλη αμφισβήτηση. Παλιά το να πεις τη φράση "γυναίκα – αθλήτρια" ήταν κάτι σαν ανέκδοτο, τώρα πια είναι μία πραγματικότητα που τη ζούμε και την απολαμβάνουμε κάθε μέρα.

Ίσως οι γυναίκες να μας έχουν ήδη ξεπεράσει σε δύναμη και αντοχή, ίσως να ήρθε ο δικός τους καιρός και ο δικός μας να έχει πια περάσει, όμως όπως και να έχει και όποιος και να είναι ο δυνατότερος σε ψυχή και σε σώμα πάντα θα χρειαζόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον και αυτό είναι κάτι το υπέροχο και κάτι που μας κρατάει μαζί, έστω και αν οι σχέσεις περνάνε μεγάλη κρίση. Η κρίση αυτή θα περάσει και θα ζήσουμε και πάλι αρμονικά μαζί...

Γιατί ένας άνδρας μόνος του δεν είναι τίποτα, όπως και μια γυναίκα μόνη της δεν είναι τίποτα, μόνο μαζί γίνονται η δύναμη που νικάει τα πάντα. Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα της τριλογίας Matrix. Ότι δηλαδή η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων (και όχι μόνο των δύο φύλων) νικάει και τον πιο σκληρό δαίμονα και τον στέλνει στα Τάρταρα. Και πάλι ο Χριστός τα έχει πει όλα και εμείς απλώς προσπαθούμε να αγαπήσουμε τον κόσμο γύρω μας και όχι να τον μισούμε.

Η αλήθεια είναι ότι και το μίσος, η ζηλοφθονία, το κακό έχει τις δικές του δυνάμεις, αλλά μπροστά στο φως της αγάπης, του έρωτα, της αληθινής φιλίας όλοι οι δαίμονες τρέμουν και οι σκοτεινές τους δυνάμεις ξεθωριάζουν και υποτάσσονται μπροστά στο άπλετο φως που ρίχνει η αγάπη στις ψυχές των ανθρώπων. Με λίγα λόγια, κάποτε τα "παιδιά των λουλουδιών" τα είπαν όλα: Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο. Ο πόλεμος παίρνει την ζωή, ο έρωτας δίνει περισσότερη ζωή και σε αναγεννά πιο ισχυρό, πιο γεμάτο, τελικά... ανίκητο μπροστά στο κακό που τρέπεται σε φυγή μην μπορώντας να αντέξει την κατώτερή του φύση.

No comments:

Post a Comment